Reiziger licht absentie toe: 'Dat is de reden om Gravenberch niet mee te nemen'

Reiziger licht absentie toe: 'Dat is de reden om Gravenberch niet mee te nemen'

13-11-2023 16:30
19

Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger geeft tekst en uitleg over de absentie van Ryan Gravenberch. De 21-jarige middenvelder van Liverpool is voor de komende interlandperiode links laten liggen door Ronald Koeman en Reiziger.

Qua leeftijd mag Gravenberch nog uitkomen voor Jong Oranje. Koeman heeft hem voor de interlands tegen Ierland en Gibraltar genegeerd en ook Reiziger doet geen beroep op hem. "Ik vond het belangrijk om zo veel mogelijk vast te houden aan deze groep. Omdat je toch drie keer kort achter elkaar periodes samen bent. Daarin wordt de speelstijl ook wat duidelijker. Dus dan wil je niet te veel wisselen", verklaart Reiziger tegenover Voetbal International.

"Dit is geen straf meer, ofzo. Helemaal niet. Dat is al achter de rug", benadrukt de bondscoach, die Gravenberch de vorige interlandperiode niet selecteerde omdat de middenvelder in september - vlak na zijn transfer naar Liverpool - bedankte voor de uitnodiging. "Tijdens de volgende interlandperiode, in maart, kijk je natuurlijk weer verder. Dan weet je überhaupt niet of hij nog in aanmerking komt voor Jong Oranje, of het Nederlands elftal. Want hij speelt heel goede wedstrijden bij Liverpool. Dat is alleen maar heel goed."

"Maar nogmaals: we hebben nu drie periodes kort achter elkaar en deze groep heeft het goed gedaan", aldus Reiziger. "Dat is ook echt de reden om Ryan nu niet mee te nemen. Wij hebben als KNVB contact met hem, dat is hem ook uitgelegd, Nigel de Jong heeft dat gedaan. Daar reageerde hij goed op." Jong Oranje speelt deze interlandperiode tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar en Zweden.