Suárez keert na lange afwezigheid terug bij Uruguay: meteen tegen vriend Messi

Suárez keert na lange afwezigheid terug bij Uruguay: meteen tegen vriend Messi

13-11-2023 22:36
4

Luis Suárez is na een jaar afwezigheid terug bij de nationale ploeg van Uruguay. De 36-jarige spits kan zich meteen opmaken voor een wel heel bijzonder affiche: een uitwedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië, tevens een treffen met boezemvriend Lionel Messi

Suárez maakte tot dusver nog geen deel uit van de selectie van bondscoach Marcelo Bielsa, die in mei van dit jaar het stokje overnam. De laatste interland van de 137-voudig international dateert van 2 december 2022, toen Uruguay op het WK in Qatar met 0-2 van Ghana verloor.

Komende vrijdag zal blijken of Suárez ook daadwerkelijk opgesteld zal worden door Bielsa. Dan speelt Uruguay tegen het Argentinië van Messi, met wie Suárez goed bevriend raakte tijdens hun gezamenlijke periode bij FC Barcelona. Vier dagen later staat voor La Celeste het duel met Bolivia op het programma. Uruguay is goed begonnen aan de kwalificatie voor het WK van 2026, dat gehouden wordt in Mexico, Canada en de Verenigde Staten. Het Zuid-Amerikaanse land verzamelde zeven punten uit de eerste vier wedstrijden. 

De kans is groot dat Suárez en Messi elkaar binnenkort nog eens treffen, maar dan weer als teamgenoten. Diverse media melden dat de spits van het Braziliaanse Grêmio na dit seizoen verkast naar Inter Miami, waar Messi ook onder contract staat.