Begrip voor Bosz-besluit in Amerika: 'Hoe speel je Luuk de Jong uit het elftal?'

Begrip voor Bosz-besluit in Amerika: 'Hoe speel je Luuk de Jong uit het elftal?'

14-11-2023 07:34 Laatste update: 07:35
58

Gregg Berhalter, bondscoach van de Verenigde Staten, heeft nog altijd veel vertrouwen in PSV-spits Ricardo Pepi. De Amerikaan komt in Eindhoven niet veel aan spelen toe door de geweldige vorm van concurrent Luuk de Jong.

Pepi is nog geen wedstrijd in de basis begonnen sinds zijn komst naar Eindhoven afgelopen zomer. Berhalter begrijpt waarom Pepi nog niet veel aan spelen toe komt. "Het ding hier is: hoe speel je een speler als Luuk de Jong uit het elftal? Want het enige wat hij doet, is scoren", zegt de bondscoach tegen Voetbal International. Pas als De Jong minder scoort, ontstaan er volgens Berhalter kansen voor Pepi. "Dan moet hij die grijpen."

"Maar op dit moment begrijp ik de coach volledig", wijst hij naar Peter Bosz. "Natuurlijk stelt hij de speler op die iedere wedstrijd scoort. Dat is normaal. Rico moet geduldig zijn, hij is nog heel jong." Berhalter constateert dat Pepi voorlopig nog vooral goed moet kijken naar diens concurrent. "Ik zeg Ricardo dat hij moet leren van Luuk de Jong. Rico kan leren hoe hij ballen moet aanvallen in het strafschopgebied. Dat is Luuks kracht. Dus praat ik daar met hem over, vraag hoe hij ruimte voor zichzelf creëert. De Jong heeft specifieke kwaliteiten waar Rico van kan leren."