Berhalter over Amerikaans trio bij PSV

Bondscoach lyrisch over Amerikaanse PSV'ers: 'Hij kan 25 goals per jaar maken'

1 november 2023 om 09:57
Laatste update: 1 november 2023 om 11:06

Gregg Berhalter geeft heel hoog op van het Amerikaanse trio bij PSV. Zowel Sergiño Dest, Ricardo Pepi als Malik Tillman hebben erg veel potentie, stelt de bondscoach van de Verenigde Staten in een interview met De Telegraaf

Berhalter, die als speler van onder meer SC Cambuur een verleden in Nederland heeft, maakte afgelopen weekend een rondje door Europa om wat van zijn spelers in actie te zien. Hij was ook aanwezig bij PSV - Ajax (5-2). Daar zag hij basisklanten Dest en Tillman in actie komen. Pepi mocht later invallen. "Ik denk dat het goed is voor deze drie jongens om bij PSV te zitten. Ze hebben elkaar, ze zitten bij een goede club en spelen Champions League. Ze zijn nog jong en op een leeftijd waarop je je nog doorontwikkelt. Ik ben er blij mee. Ik weet dat Earnie (Earnest Stewart, red.) niet Amerikaanse spelers haalt omdat het Amerikanen zijn, maar omdat het de juiste spelers zijn", aldus de bondscoach in gesprek met De Telegraaf. 

Volgens Berhalter bestaan er geen twijfels over de grote potentie van de Amerikaanse PSV'ers. "Het zijn unieke spelers. Sergiño is nog erg jong (22 jaar, red.), maar heeft al voor de grootste clubs in de wereld gespeeld. Hij is een topperformer in de Nederlandse competitie. Malik is nog wat meer een onontdekt talent", vervolgt de voormalig verdediger, die de aanvallende middenvelder een grote toekomst toedicht. "Veel mensen hebben nog onvoldoende door hoe goed hij is, maar dat hebben we wel al kunnen zien in de nationale ploeg."

Pepi komt tot dusver wat minder voor in plan A van trainer Peter Bosz, maar dat zegt volgens Berhalter niets over zijn kwaliteiten. "Hij kan een aanvaller worden, die de komende tien jaar 25 goals per jaar gaat maken. Of niet. Maar het is een risico dat het waard is om te nemen. Maar hoe ga je Luuk de Jong eruit spelen? Die scoort altijd", besluit de vijftigjarige oefenmeester, die Pepi heeft geadviseerd zo veel mogelijk op te steken van de aanvoerder van de Eindhovenaren.