Alexander Büttner zat in de snackbar toen United belde

United belde in de snackbar: 'Iedereen werd gek, mijn broer sprong op tafel'

14 november om 23:25

Alexander Büttner zat een patatje te eten in de snackbar toen Manchester United zich in 2012 voor hem meldde. Dat vertelt de vleugelverdediger van De Graafschap in gesprek met ESPN

"Ik was een patatje aan het eten", lacht Büttner toen hem gevraagd werd naar het moment waarop hij te horen kreeg dat United hem wilde halen. "Met mijn vrienden en mijn broer. Mijn zaakwaarnemer belde mij. Het was eigenlijk bizar, want een paar weken daarvoor was ik bij andere clubs wezen kijken. Southampton, Sunderland en Queens Park Rangers. Eigenlijk zou ik bij een van die clubs gaan tekenen."

De flirt met Manchester United begon als een grap. "In een van de stadions van die clubs lag een boek van Manchester United. Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: maak eens een foto van mij en dat boek, dan doen we net of we daarheen gaan. Een week later belde hij me terug: Alex, Manchester United."

Büttner kon het niet geloven. "Ik dacht, flikker op. Maar hij was echt serieus. Iedereen om me heen keek me aan en vroeg zich af wat er aan de hand was. Ik zei dat we naar Manchester gingen. Iedereen werd gek. Dat was echt een mooi moment, gewoon bij de snackbar om de hoek. Mijn broer sprong op tafel, mijn vrienden gingen los."

In totaal speelde Büttner 28 officiële wedstrijden voor Manchester United, waarin hij twee keer scoorde. In 2013 veroverde hij de landstitel met The Red Devils. Op dit moment staat hij onder contract bij De Graafschap.