Koeman krijgt goed nieuws en kan opgelucht ademhalen richting duel met Ierland

Koeman krijgt goed nieuws en kan opgelucht ademhalen richting duel met Ierland

15-11-2023 12:34
39

Ronald Koeman traint met een compleet fitte selectie in aanloop naar het duel met Ierland. Aanstaande zaterdag staat het duel op de planning in de Johan Cruijff ArenA. Drie dagen later speelt Oranje in Gibraltar de laatste interland van deze periode.

Alle geselecteerde spelers stonden dus fit op het veld tijdens de trainingen. Ook de later opgeroepen Thijs Dallinga was op tijd en fit tijdens de voorbereidingsdagen. Donderdag en vrijdag zullen de laatste trainingen zijn, voordat Oranje het zaterdag opneemt tegen de Ieren. Één overwinning tegen Gibraltar of Ierland is voor Nederland genoeg om het EK 2024 in Duitsland te halen.

Voor Koeman is het erg lekker dat hij nu wel met een fitte selectie aan de slag kan. De coach kreeg ook deze interlandperiode weer veel afmeldingen en benoemt regelmatig tijdens persconferenties dat hem dit irriteert. Voor deze periode zeiden onder andere Nathan Aké, Brian Brobbey, Steven Bergwijn, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Sven Botman moesten geblesseerd verstek geven bij Oranje.