'Mbappé ziet af van tachtig miljoen bij PSG'

'Mbappé bereikt akkoord met PSG en ziet af van tachtig miljoen'

16 november 2023 om 16:32

Kylian Mbappé ziet af van liefst tachtig miljoen euro aan bonussen om dit seizoen voor Paris Saint-Germain te kunnen spelen. Dat meldt RMC Sport. De Franse kampioen geeft een langer verblijf van de 24-jarige ster bovendien nog niet op.

Mbappé werd in de zomer tot persona non grata verklaard, nadat hij PSG schriftelijk op de hoogte had gesteld dat hij de clausule om zijn contract met één jaar te verlengen niet zou lichten. Hij is daardoor transfervrij na dit seizoen. De aanvaller moest enkele weken met de 'ongewensten' trainen in Parijs en ontbrak bij de competitiestart, voordat hij plots in genade werd aangenomen.

Volgens RMC Sport is de mening van Mbappé onveranderd. Hij is nog steeds van plan om zijn contract uit te dienen, maar wil niet verlengen. Dat de Franse internatinoal toch weer welkom was bij de selectie van Luis Enrique, is het gevolg van een opvallende geste. Mbappé ziet af van verschillende bonussen waar hij nog recht op had in het Parc des Princes. Hij loopt in totaal zo'n tachtig miljoen mis.

Ondanks alle perikelen hoopt PSG nog steeds dat Mbappé besluit om te blijven. De sterspeler heeft de touwtjes dus echter in handen. Hij wordt met name in verband gebracht met Real Madrid, al beweerde Cadena SER vorige week dat de Koninklijke is afgehaakt.