Feyenoorder Ueda na hattrick: 'Bal voor vriend met kanker'

Feyenoorder Ueda deelt emotionele plannen met wedstrijdbal bij Japan

16 november om 17:56

Ayase Ueda was de gevierde man bij Japan met een hattrick in het WK-kwalificatieduel met Myanmar, maar hij is niet van plan om de wedstrijdbal zelf te houden. De bezorgde spits van Feyenoord wil een vriend een hart onder de riem steken, vertelt hij.

"Een vriend van mij vecht op dit moment tegen kanker, dus ik wil de bal eigenlijk naar hem sturen", zegt Ueda, geciteerd door het Japanse medium Gekisaka. "Het liefst zou ik de bal zelf brengen, maar daar heb ik geen tijd voor omdat we na de interlands direct terugreizen naar onze clubs. Ik hoop dat ik op deze kleine manier kan helpen."

Ueda speelt bij Japan samen met spelers als Takumi Minamino en Ritsu Doan. "Minamino is een speler die zelfs in kleine ruimtes naar voren kijkt. Ik wilde ruimte voor hem creëren om in te kunnen dribbelen. We werkten goed samen en ik denk dat we in de toekomst nog meer kunnen verwachten." 

Zijn hattrick tegen Myanmar plaatste de Feyenoord-aanvaller wel in perspectief. "Ik ben opgelucht, maar gezien de tegenstand zegt het mij niet zoveel."