Ajax-rvc pareert boze Mislintat-vragen: 'Tadic gaat niet zomaar weg'

Ajax-rvc pareert boze Mislintat-vragen: 'Tadic gaat niet zomaar weg'

17-11-2023 15:58
43

De nieuwe raad van commissarissen van Ajax, onder leiding van voorzitter Michael van Praag, weigert al een oordeel te vellen over de kwestie rond Sven Mislintat. Dat meldt De Telegraaf. Naar de weggestuurde directeur voetbalzaken loopt nog een onderzoek.

Ajax organiseert vrijdag de algemene aandeelhoudersvergadering. Het is voor aandeelhouders de kans om vragen te stellen aan de rvc en de directie. Leo van Wijk, die tijdens de vergadering werd benoemd tot commissaris, pareerde een vraag over de bestuurlijke onrust binnen de Amsterdamse club.

"U verwijst naar mediaberichten", stelt Van Wijk, geciteerd door De Telegraaf. "Met groot respect voor de media, we kunnen niet alles wat daar staat automatisch voor waar aannemen. Emotioneel gezien begrijp ik het, maar je moet je oordeel baseren op alle feiten als die bekend zijn."

"Het KPMG-onderzoek loopt, wij gaan in gesprek met medewerkers. Vraag ons nu niet wat we gaan doen, wij zijn aan het inventariseren. Dat is goed bestuur", gaat Van Wijk verder. De boze aandeelhouder vindt dat er al in mei, juni en juli signalen waren over zaken die niet goed gingen binnen Ajax. "Een Gerald Vanenburg, een Dusan Tadic, die gaan niet zomaar weg bij Ajax."