Ierland wil Oranje-feestje graag voorkomen: 'Zou enorm veel betekenen voor ons'

Ierland wil Oranje-feestje graag voorkomen: 'Zou enorm veel betekenen voor ons'

17-11-2023 23:47 Laatste update: 18-11-2023 00:04
20

Ondanks dat Ierland zaterdagavond tegen Oranje eigenlijk nergens meer om speelt, wil het maar al te graag een Oranje-feestje voorkomen. Middenvelder Alan Browne geeft aan dat het veel zou veel betekenen voor het land als er een resultaat wordt geboekt tegen het Nederlands elftal. 

Ierland koesterde nog even hoop op een ticket voor de play-offs, maar die hoop is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. De Ieren hopen de zeer teleurstellend verlopen EK-kwalificatiereeks nog van enige glans te voorzien door in Amsterdam een resultaat te behalen. "Natuurlijk komen we hier om te winnen", aldus Browne, opgetekend door The Independent

"Ik denk dat de spelers door hebben dat ze met wat meer vrijheid kunnen spelen", vervolgt de 28-jarige speler van Preston North End. "Wij hebben niks te verliezen, wat eigenlijk ook wel teleurstellend is om in deze fase te moeten zeggen. Maarja, dat is wel hoe het is." Browne heeft persoonlijk niets tegen Oranje, dat twee maanden terug met 1-2 won in Dublin. "We willen graag winnen en hun feestje verpesten, maar het gaat er niet om dat het Nederland is. We zijn professionals en willen elke wedstrijd winnen. Zeker op het hoogste niveau tegen een van de beste teams van de wereld. Het zou enorm veel voor ons betekenen."

Het duel tussen Nederland en Ierland begint zaterdagavond om 20.45. De twee landen stonden in totaal 23 keer tegenover elkaar. De Ieren wonnen zeven affiches, Nederland zegevierde twaalf keer. Vier keer eindigde het in een gelijkspel.