Kroatië doet uitstekende zaken in Letland en klimt naar tweede plek in de poule

Kroatië doet uitstekende zaken in Letland en klimt naar tweede plek in de poule

18-11-2023 20:18 Laatste update: 20:32
7

Kroatië heeft op bezoek bij Letland met 0-2 gewonnen en is daarmee de nieuwe nummer twee van de groep. De Kroaten profiteerden optimaal van de misstap die Wales zaterdagmiddag beging in Armenië (1-1). Daarmee staat Kroatië er met nog één thuiswedstrijd te gaan uitstekend voor.

Dankzij de overwinning van zaterdagavond hebben de Kroaten weer een uitstekende uitgangspositie bemachtigd. Wales verspeelde eerder twee enorm belangrijke punten tegen de Armenen. Kroatië komt nu twee punten boven Wales en op drie punten van koploper Turkije.

Bij de Kroaten stonden Ajacied Josip Sutalo en Feyenoorder Luka Ivanusec in de basis. Laatstgenoemde was na zeven minuten al goed voor de assist op de 0-1 van zijn ploeggenoot Lovro Majer. De 0-2 kwam op naam van de ervaren Hoffenheim-spits Andrej Kramaric in minuut zestien. Sutalo hield zijn doel schoon en speelde de hele wedstrijd, Ivanusec werd na een uur gewisseld. Voor Sutalo’s collega-Ajacied Borna Sosa waren geen speelminuten weggelegd.

Kroatië kan het dinsdagavond in Zagreb afmaken tegen Armenië. Concurrent Wales neemt het thuis op tegen Turkije. De beste twee landen van elke groep plaatsen zich voor het EK 2024 in Duitsland.