'Grote afwezige' in Oranje-selectie wekt onbegrip: 'Hij heeft in mijn ogen alles'

'Grote afwezige' in Oranje-selectie wekt onbegrip: 'Hij heeft in mijn ogen alles'

19-11-2023 13:20 Laatste update: 13:45
53

Twee spelers hadden het verdiend om deze interlandperiode deel uit te maken van de selectie van Oranje: Ryan Gravenberch en Joshua Zirkzee. Dat stellen Ben Rienstra, Kaj Ramsteijn (allebei voormalig Jong Oranje-international), én VoetbalPrimeur-hoofdredacteur Dennie van Laar in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Als eerste opvallende afwezige valt de naam van Gravenberch, die sinds zijn overstap naar Liverpool indruk maakt. Manager Jürgen Klopp is overduidelijk gecharmeerd van de middenvelder, die behoorlijk vaak in de plannen voorkomt. "Ik zag hem laatst spelen. Hij is wel écht goed weer hoor. Hij heeft in mijn ogen alles", aldus een lyrische Rienstra. 

"Koeman zei het wel hoor, van de week, dat de kans wel groot is dat als hij zo blijft spelen, hij er wel weer bij komt", vult Ramsteijn aan. "Ik begreep ook niet dat hij er nu niet bij zat. Zeker ook omdat hij Ian Maatsen (Chelsea) best wel veel heeft opgeroepen, en die heeft natuurlijk veel minder gespeeld. Gravenberch is voor mij de grote afwezige."

Ook in de voorhoede van Oranje onbtreekt een naam, aldus de voormalig verdediger van Feyenoord. "Als ik er nog eentje mag noemen: Zirkzee (Joshua, red.). Ik denk dat hij iets meer heeft dan Dallinga." Ook Van Laar is gecharmeerd van de Bologna-spits, die de laatste weken schittert in de Serie A met doelpunten en hoogstandjes. "Hij heeft meer in zijn tas. Hij kan echt veel. Het grote verschil is wel: het voelt voor mij echt alshof hij op een zondagmiddag met de amateurs speelt. Maar nu lukt het, en dan is het heerlijk."