Franse media vinden Frankrijk topfavoriet op het EK

Franse media lyrisch: 'Ze moesten boeten voor aanslag op Zaïre-Emery'

19 november 2023 om 14:28

Frankrijk veegde de vloer aan met Gibraltar zaterdagavond. Les Bleus behaalden een recordwinst door met 14-0 te winnen. De Franse media zien het eigen nationale elftal nu ook als dé topfavoriet op het EK in Duitsland.

De Fransen lieten niks over van Gibraltar. De veertien goals zorgden voor een record. Het was de grootste EK-kwalificatiezege ooit. Met drie goals van Kylian Mbappé en zijn driehonderdste doelpunt van zijn carrière was de aanvaller weer superieur op het veld. L’Équipe vond het dan ook 'een avond voor de geschiedenis'.

'Les Bleus zijn meedogenloos. Ze lieten de tegenstander boeten voor de aanslag op Zaïre-Emery', schreef de sportkrant. De debutant aan Franse zijde moest geblesseerd van het veld na een met rood bestrafte overtreding op zijn enkel. 'Frankrijk is favoriet op het EK', concludeert L’Équipe

RMC Sport ziet Mbappé een 'geweldige werkdag' hebben. 'Hij bevestigde zijn topstatus tijdens de grootste zege in de Franse geschiedenis. Mbappé liet een demonstratie zien', schreef het medium. De PSG-ster tekende voor drie goals en twee assists.

Le Parisien besloot ook nog om mee te doen aan de feestvreugde. 'Mbappé was perfect, Coman onhoudbaar en Les Bleus scoorde met verontrustend gemak. Dit team bestaat uit winnaars.'