'Doodzonde, Reijnders had fantastisch bij Ajax gepast'

Mislopen Reijnders 'doodzonde': 'Ajax gaf meer uit aan buitenlandse spelers'

19 november 2023 om 16:35

Arnold Mühren keek tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Ierland weer met gemengde gevoelens naar Tijjani Reijnders. Als het aan de oud-speler van Ajax had gelegen dan was de 25-jarige middenvelder veel vaker in de Johan Cruijff Arena te bewonderen.

Als rapporteur van De Telegraaf deelt Mühren een 6,5 uit aan Reijnders. "Ik zag lang niet de speler van AC Milan, waar hij altijd diepte zoekt. Maar dat heeft ook te maken met het feit dat je met twee ’zessen’ speelt, terwijl Nederland tegen Ierland met één zes zou moeten spelen en net als Feyenoord en PSV veel meer druk moet zetten. Die twee clubs doen dat fantastisch", vertelt de voormalig middenvelder uit Volendam. "Dat moet Oranje ook kunnen met spelers die allemaal bij een topclub in Europa spelen."

Desondanks is Mühren enthousiast over de voormalig AZ-middenvelder, die deze zomer voor negentien miljoen euro aan AC Milan werd verkocht. "Reijnders is natuurlijk wel een jongen die jarenlang in Oranje kan spelen. Ik blijf het doodzonde vinden dat Ajax spelers zoals hij, die op een half uurtje van Amsterdam wonen, niet heeft gehaald. Er is meer geld uitgegeven aan buitenlanders, die niet het Ajax-dna hebben. Reijnders had fantastisch bij Ajax gepast."