Beslissende Tadic staat op en leidt Servië naar unieke EK-deelname

Tadic leidt Servië met de nodige moeite naar EK
19 november om 16:56

Servië heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor het EK 2024 in Duitsland. Dusan Tadic was bij beide doelpunten betrokken in het kwalificatieduel met Bulgarije, dat in 2-2 eindigde.

Servië wist op voorhand dat een gelijkspel of een zege volstond om zich te verzekeren van een EK-ticket. Onder het toeziend oog van 8000 kinderen, de enige toeschouwers door een straf van de UEFA, kwam het thuisland goed uit de startblokken. Na een uitstekende hoekschop van Tadic kopte Nemanja Gudelj nog op de lat, maar in de rebound werkte Milos Veljkovic binnen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Roemenië

  • logo

    Bulgarije

Desondanks dreigde het nog mis te gaan voor Servië, want in de tweede helft wist Bulgarije het duel te kantelen. Georgi Rusev profiteerde van matig uitverdedigen van Filip Kostic en Kiril Despodov tekende voor de 1-2. Uiteindelijk liep het met een sisser af voor Servië. Weer was Tadic belangrijk. Uit een voorzet van de ex-Ajacied kopte Srdan Babic raak.

De ploeg van bondscoach Dragan Stojković plaatste zich zodoende op eigen kracht voor het EK in Duitsland. Het is voor het eerst dat het land in de huidige vorm van de partij is op een EK. Tijdens de laatste deelname in 2000 werd nog meegedaan als Servië en Montenegro

Datzelfde Montenegro moest zondag hopen op een uitglijder van de grote rivaal, terwijl het zelf moest winnen van het reeds geplaatste Hongarije. In die missie slaagde het al niet in Boedapest: 3-1.