Ronald de Boer uit kritiek op Cristiano Ronaldo

De Boer: 'Zo'n goede ploeg, en dan toch zoveel concessies voor Ronaldo doen...'

19 november om 23:45
Laatste update: 20 november om 06:29

Ronald de Boer is van mening dat de bondscoach van Portugal, Roberto Martinez, goed moet nadenken of hij het spel van de nationale ploeg wel zoveel af moet stemmen op Cristiano Ronaldo

"Tegen grote teams is het toch wat minder. Dat hebben we ook tijdens het WK gezien. Om dan alles af te stellen op Ronaldo... Als je zo'n goede ploeg hebt als Portugal, want ik vond ze één van de favorieten voor het WK, om dan toch concessies te doen voor Ronaldo...", steekt Ronald de Boer af bij Ziggo Sport. "Maar hij maakt wel gewoon tien doelpunten", zegt presentator Bas van Veenendaal. "Zegt dat dan niks vanwege de tegenstanders?"

"Jawel, maar dat zijn tegenstanders waartegen je de overhand hebt. Omdat je zoveel kwaliteit in de ploeg hebt, kan hij het verschil maken. En hoe ga je daarmee om als trainer en als ploeg? Want als je hem in een belangrijke wedstrijd op de bank zet, gaat hij dan muiten of accepteert hij het? Dat klinkt misschien een beetje negatief, want het is een geweldenaar. Misschien is hij wel heel positief en accepteert hij zo'n rol, maar dat betwijfel ik."

"Je kunt ook zeggen: twaalf wedstrijden, dertien doelpunten en zeven assists voor Al Nassr. Of zegt dat ook niks?" countert Van Veenendaal. "Nee, dat is wat anders dan bijvoorbeeld in de Premier League. Ik denk dat dat een heel groot verschil is. We wachten af wat Martinez gaat doen. "