Rentree op Oranje-trainingsveld: Koeman werkt met 22 man toe naar Gibraltar-uit

Rentree op Oranje-trainingsveld: Koeman werkt met 22 man toe naar Gibraltar-uit

20-11-2023 14:29 Laatste update: 15:12
15

Het Nederlands elftal werkt met een volledig fitte selectie toe naar het laatste EK-kwalificatieduel van deze cyclus. Denzel Dumfries heeft zich maandag weer laten zien op het trainingsveld.

Oranje treedt dinsdagavond in Portugal aan tegen Gibraltar. De wedstrijd zou mogelijk te vroeg komen voor Dumfries, die zondag als enige international binnen bleef. Het lijkt erop dat de rechtervleugelverdediger gewoon kan spelen tegen de hekkensluiter van Groep B, aangezien hij de groepstraining maandag heeft hervat. Door de aanwezigheid van Dumfries beschikt bondscoach Ronald Koeman over 22 spelers.

Koeman heeft weinig smaken op de rechterflank. Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida haakten af met blessures, terwijl Jurriën Timber al geruime tijd in de ziekenboeg zit. Jordan Teze is deze interlandperiode op papier de stand-in van Dumfries. 

De wedstrijd tegen Gibraltar wordt voor de formaliteit afgewerkt. Voor het Nederlands elftal een geschikt duel om aan het vertrouwen te werken. Gibraltar is deze kwalificatiecylcus nog zowel puntloos als doelpuntloos. Afgelopen zaterdag plaatste Oranje zich voor het EK 2024.