Chaos bij Oranje-opponent Gibraltar: spelers zijn 'pestende' bondscoach spuugzat

Chaos bij Oranje-opponent Gibraltar: spelers zijn 'pestende' bondscoach spuugzat

20-11-2023 09:00 Laatste update: 09:15
26

Het is crisis bij Gibraltar in de aanloop naar de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, in Portugal tegen het Nederlands elftal. Bondscoach Julio Ribas ligt zwaar onder vuur vanwege vermeend pestgedrag.

In de nasleep van de recordnederlaag tegen Frankrijk - nooit eerder verloor een land met 0-14 in de EK-kwalificatiecyclus - is de bom gebarsten bij Gibraltar. De boosdoener in de dwergstaat: Ribas. Als het aan een aantal internationals ligt, zit de bondscoach uit Uruguay dinsdagavond al niet meer op de bank tegen Oranje.

"Er hangt al een aantal maanden een negatieve sfeer in het team. De meeste spelers willen Ribas niet meer", laat een international van Gibraltar, die anoniem wil blijven, weten aan Gibraltar Sports News. "We voelen ons beperkt en veel spelers spelen niet op hun gebruikelijke positie. Sommigen worden voortdurend aangevallen door Ribas."

Ribas maakt zich ook schuldig aan pesterijen, klinkt het. "Sommige spelers vertelt hij dat hij ze niet selecteert omdat ze te dik zijn, maar anderen dan weer niet. Onlangs is hij betrokken geweest bij een serieus geval van pesten van een van de spelers. De situatie is echt onhoudbaar."