Stengs weet op welke positie hij zich moet richten: 'EK-selectie is nu het doel'

Stengs weet op welke positie hij zich moet richten: 'EK-selectie is nu het doel'

22-11-2023 14:42 Laatste update: 15:14
59

De return van Calvin Stengs in Oranje bevestigt het beeld wat veel Feyenoorders al langer van de speler hebben. De aanvaller is in vorm en vooral zijn rendement gaat omhoog. Stengs geeft Feyenoord-coach Arne Slot de credits voor zijn opleving. 

Met een hattrick tegen Gibraltar gaf de breed glimlachende Stengs zijn return in de nationale ploeg extra glans. De wedstrijdbal nam hij dan ook mee naar huis, maar niet voordat al zijn ploeggenoten van Oranje er een handtekening op hadden gezet. Dat vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat vond ik leuk. De bal gaat mee naar huis, die krijgt een mooi plekje."

De treffers tegen Gibraltar waren zijn eerste in het shirt van Oranje. "Ook tegen een tegenstander als deze is het mooi om er meteen drie te maken", vertelt Stengs. De aanvaller haalt daarbij aan dat zijn laatste interland, twee en een half jaar geleden, ook tegen Gibraltar was. Toen lukte het Stengs niet om te scoren. 

De opleving van zijn rendement dankt Stengs aan Feyenoord-trainer Arne Slot. "De trainer heeft me erg geholpen om de juiste focus te houden. Het ging al snel steeds beter", aldus Stengs, die zich goed voelt en steeds meer vertrouwen krijgt. "Nu wordt het zaak om deze lijn door te zetten."

Volgens Stengs heeft Koeman hem verteld dat hij zich op de rechtsbuitenpositie moet richten, al denkt de 24-jarige speler van Feyenoord dat hij ook als een van de twee 'tienen' zou kunnen spelen in een ander systeem. "We zien het wel. De EK-selectie halen is nu het doel bij Oranje. Daar gaan we voor."