'Al Hilal kan aankloppen bij Barça voor Neymar-verv

'Al Hilal zoekt Neymar-vervanger: Barcelona kan cashen in januari'

22 november om 22:34

FC Barcelona kan in januari mogelijk een lucratieve transfer sluiten met Al Hilal over Raphinha. De Braziliaanse vleugelspeler geniet interesse van de Saudische club nu zijn landgenoot Neymar zwaar geblesseerd is geraakt, weet Diario SPORT.

Zowel Barça als Raphinha zag afgelopen zomer nog niets in een vertrek. De 26-jarige vleugelspeler werd toen vooral in verband gebracht met topclubs uit de Premier League. Hij wilde voor zijn kans gaan onder Xavi, terwijl ook de Spaanse kampioen voldoende perspectief zag. In de eerste maanden van het seizoen was zijn inbreng echter gering, al kwam dat ook door een blessure.

Desondanks lijken de kaarten nu flink anders te zijn geschud. Barça heeft nog steeds moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en is in 2024 gebaat bij een grote uitgaande transfer. Als de Catalanen minimaal het aankoopbedrag van 57 miljoen euro terug kunnen krijgen, dan zou Raphinha mogen vertrekken, meldt SPORT. Dat bedrag is voor Al Hilal op te hoesten.

De Saudische topclub zag Neymar afgelopen maand wegvallen. De kans dat de sterspeler dit seizoen nog in actie komt, is bijzonder klein.