Arda Turan failliet na oplichting

Turkse voetballegende Turan verliest 13 miljoen na oplichting: 'Al mijn spaargeld'

23 november 2023 om 18:37
Laatste update: 23 november 2023 om 19:05

Het Turkse voetbalicoon Arda Turan is slachtoffer geworden van oplichting. Dat heeft de voormalig speler van onder meer Atlético Madrid en FC Barcelona verteld in een rechtszaak. Turan zou maar liefst dertien miljoen euro afhandig zijn gemaakt. 

De inmiddels 36-jarige Turan, die in september van vorig jaar stopte als voetballer, zou hebben geïnvesteerd hebben in een fonds. Een ex-bankdirecteur zou de middenvelder annex aanvaller van weleer een mooi en lucratief plaatje hebben voorgeschoteld, waar niets van terecht is gekomen. De bankdirecteur zou overigens ook spelers als Fernando Muslera en Selcuk Inan zo ver hebben gekregen om geld te investeren. 

"Hij heeft me voor de gek gehouden", zei Turan in de rechtbank. Ook vertelde hij dat hij inmiddels een faillissement heeft aan moeten vragen. "Ik heb ruim dertien miljoen euro weggegeven. Het is al mijn spaargeld. Het werk van jaren is plotseling verdwenen." De bankdirecteur in kwestie kon zich niet vinden in het verhaal van Turan. "Het stoort me steeds meer dat mensen alleen maar denken aan nóg meer geld verdienen."