Di Maria blikt terug op rellen in Brazilië én kondigt afscheidsdatum aan

Di Maria blikt terug op rellen in Brazilië én kondigt afscheidsdatum aan

23-11-2023 19:15 Laatste update: 19:29
14

Ángel di Maria heeft zijn afscheid als international van Argentinië aangekondigd. Na de Copa America van volgend jaar houdt de 35-jarige vleugelspeler het voor gezien.

Dat laat de 136-voudig international van het Zuid-Amerikaanse land weten in een bericht op Instagram. 'Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel het applaus van de mensen mijn ziel vult. Ik geniet van elke seconde', klinkt het na de gewonnen wedstrijd tegen Brazilië (0-1). 

'De Copa America zal de laatste keer zijn dat ik het Argentijnse shirt draag. Met alle pijn in mijn ziel en met een brok in mijn keel neem ik afscheid van het mooiste dat mij in mijn carrière is overkomen', aldus Di Maria. 'Bedankt fans, bedankt familie, bedankt vrienden en teamgenoten. We blijven geschiedenis schrijven en dat zal tot in de eeuwigheid zo blijven. Vamos Argentina carajo!'

Ook blikt Di Maria terug op de ongeregeldheden rondom de wedstrijd tegen Brazilië. Op de tribunes van het iconische Maracana-stadion braken rellen uit, waarbij een aantal Argentijnse fans het met de politie aan de stok kreeg. 'Helaas kunnen we de gebeurtenissen die zich in het stadion hebben voorgedaan niet voorbij laten gaan, niemand verdient die slechte behandeling (...). Ik hoop dat dit soort dingen niet meer gebeuren. Wij als spelers zullen onze mensen altijd zonder enige twijfel verdedigen.'

Met Argentinië veroverde Di Maria afgelopen winter de wereldtitel. Op het WK in Qatar werd Frankrijk na strafschoppen verslagen, nadat het duel na de reguliere speeltijd in 3-3 eindigde. In de finale maakte Di Maria de eerste treffer voor de Argentijnen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ángel Di María (@angeldimariajm)