Al Ettifaq-directeur rekent niet op transfer Bergwijn

Al Ettifaq-directeur: 'Kans veel groter dat Bergwijn naar topclub gaat'

24 november 2023 om 07:35

De kans dat Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn in januari de overstap maakt naar Al Ettifaq, is niet groot. Dat stelt technisch directeur Eelco Schattorie van de Saudische club in gesprek met de Volkskrant.

De NOS meldde in oktober dat Al Ettifaq zich voor Bergwijn heeft gemeld, maar van een transfer lijkt het voorlopig niet te komen. Volgens Schattorie is het transferpotje leeg. "Het wordt voor ons heel moeilijk om dat soort spelers binnen te halen, omdat we al extra hebben uitgegeven. Als hij al naar Saudi-Arabië gaat, is de kans veel groter dat hij naar een van de topclubs gaat", zegt de Nederlander tegen de Volkskrant.

Toch sluit Schattorie de komst van de Oranje-international niet helemaal uit. In Saudi-Arabië is volgens hem vaak nog wat speelruimte. "Daar moet je altijd rekening mee houden, altijd. Dat is gewoon een deel van het leven hier." Zo leek het budget vorige zomer al op na de komst van Jordan Henderson en Moussa Dembelé. "Maar in het Midden-Oosten is er dan altijd nog wat wiggle room. Op het moment dat dingen niet gaan zoals ze moeten, is er vaak nog wat mogelijk."

Op die manier kreeg trainer Steven Gerrard in september alsnog de beschikking over Georginio Wijnaldum en Demarai Gray. "Daardoor liggen we nu ver boven het budget dat we eigenlijk uit zouden kunnen geven", aldus Schattorie. Saudische clubs kunnen boven op hun eigen budget aankloppen bij een comité. Daar is een extra bedrag voor ze gereserveerd, afhankelijk van de positie op de ranglijst in het vorige seizoen.

Al Ettifaq, dat als zevende eindigde, krijgt daardoor beduidend minder geld dan onder meer Al Hilal, dat volgens de NOS ook interesse toont in Bergwijn. Volgens transferexpert Fabrizio Romano hebben daarnaast clubs uit de Premier League de Ajax-aanvaller op de korrel.