Schepens verlaat Fortuna Sittard voor Shakhtar Donetsk

'Oud-Feyenoorder Pusic krijgt rechterhand uit de Eredivisie bij Shakhtar'

24 november om 13:45

Jeroen Schepens, assistent-trainer van Fortuna Sittard, gaat een bijzondere transfer maken naar het Shakhtar Donetsk van Marino Pusic. De dertigjarige coach uit Cuijk gaat de Limburgers midden in het seizoen verlaten voor de Oekraïense topclub.

Schepens maakt, na de wedstrijd van Fortuna tegen sc Heerenveen dit weekend, zijn transfer naar Oekraïne, weet de Limburger. Zaterdagavond zit hij dus voor de laatste keer als assistent van Danny Buijs op de bank in de Eredivisie. Dit was voor Schepens zijn tweede seizoen bij de club uit Sittard. Hij werd door Sjors Ultee aan de staf toegevoegd, was na het ontslag van Ultee een tijd interim-trainer en ging daarna verder als assistent van de Spanjaard Julio Velázquez.

Bij Shakhtar wordt Schepens de rechterhand van Pusic, de voormalig assistent van Arne Slot bij Feyenoord. De geboren Bosniër verliet Feyenoord enkele weken geleden voor een avontuur als hoofdcoach bij Shakhtar. De ploeg uit Donetsk staat op het moment vierde in de competitie, zes punten achter de koploper. Shakhtar heeft nog wel twee wedstrijden te goed.