Pusic over winst op Barcelona

Pusic boekt eerste succes met zege op Barça: 'Iedereen heeft me dit afgeraden'

8 november 2023 om 08:38

Marino Pusic leverde dinsdagavond een geweldige stunt af met Shakhtar Donetsk, door met 1-0 te winnen van FC Barcelona. De oud-assistent van Arne Slot is nog altijd aan het wennen aan zijn nieuwe job als hoofdtrainer bij de Oekraïense club, maar deze winst geeft hem een gigantische boost.

"Het is allemaal heel erg wennen voor me", vertelt Pusic na afloop van de stunt op de clubwebsite. Shakhtar speelde door de situatie in Oekraïne de wedstrijd tegen Barça in Hamburg. "Het voelde daardoor niet echt als een thuiswedstrijd. We hebben tien uur moeten reizen om in Hamburg te komen. Dat slurpt je energie echt op, maar het is helaas de realiteit van Shakhtar."

Pusic vertrok vrij plotseling als assistent van Feyenoord richting Shakhtar, maar hij heeft ondanks de omstandigheden nog geen spijt van de keuze. "De oorlog, de club, de moeilijke omstandigheden om in te werken, natuurlijk zet je dat allemaal aan het denken. En iedereen die ik ken, heeft me dit ook afgeraden. Familie, vrienden en kennissen. Maar ik luister niet naar iedereen. Ik zag dit avontuur wel zitten. Je moet je eigen pad kiezen in het leven."

Met de zege op Barcelona heeft Pusic ook zijn eerste grote prestatie neergezet als Shakhtar-coach. "Dit is een prestatie van het team. Van iedereen. Ik ben blij van dit succes deel uit te maken. Ik ben ook trots. De uitvoering was geheel volgens plan. We hebben gestreden voor elke meter. We hebben Oekraïne hier heel goed vertegenwoordigd. Wij hebben de meeste kansen gehad. Ik vind de overwinning terecht."