Lenderink: 'Ajax krijgt meer voor spelers dan Feyenoord en PSV'

Ajax-directeur: "We krijgen hogere bedragen dan PSV en Feyenoord"

24 november 2023 om 15:27

Financieel directeur Susan Lenderink moet met de technische leiding van Ajax nog kortsluiten wat er deze winter mogelijk is op de transfermarkt. Ze ziet dat de Amsterdammers vaak de hoofdprijs moeten betalen.

Lenderink legde al uit dat Ajax zo'n veertig miljoen euro aan inkomsten misloopt doordat het dit seizoen niet in de Champions League actief is. Zodoende moet de club 'voorzichtig' te werk gaan. "Vanuit mijn functie zie ik liever eerst geld binnenkomen voordat we het uitgeven", geeft ze toe in gesprek met Ajax Life.

Ajax hoopt de selectie desondanks van een impuls te voorzien. Leiderschap is gevraagd, terwijl een nummer zes prioteit lijkt te hebben. "Het begint allemaal met de compositie van de selectie. Dat is een continu proces en niet afgerond. John van 't Schip en Kelvin de Lang hebben daar iets over te zeggen. Daarna kijken we wat financieel haalbaar is. We maken een plan voor de komende window. Het is nu te vroeg daar iets concreets over te zeggen", aldus Lenderink.

De financieel directeur merkt dat Ajax vaak de hoofdprijs moet betalen. "We moeten niet vergeten dat we als Ajax ook een opslag krijgen. Spelers zijn voor Ajax duurder dan wanneer Feyenoord of PSV een speler probeert te halen", stelt ze. Andersom plukt Ajax daar juist de vruchten van. "We krijgen hogere bedragen dan PSV en Feyenoord voor onze spelers. Niet alleen voor kernspelers als Jurriën Timber, Mohammed Kudus en Edson Álvarez, maar kijk deze zomer ook maar naar de bedragen bij uitgaande transfers van spelers zoals Mohamed Daramy en Calvin Bassey. Dat werkt twee kanten op."