Ruime voldoendes voor Nederlands viertal na topper in Engeland: 'Uitstekend'

Ruime voldoendes voor Nederlands viertal na topper in Engeland: 'Uitstekend'

25-11-2023 16:50 Laatste update: 16:53
10

Nathan Aké, Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo hebben zeker geen slechte indruk gemaakt in de topper tussen Manchester City en Liverpool. De twee eerstgenoemden krijgen hoge cijfers van de Engelse tabloids, terwijl invallers Gravenberch en Gakpo ook voldoendes scoren.

Aké en Van Dijk verschenen aan de aftrap in het Etihad Stadium, terwijl Gravenberch en Gakpo in de tweede helft binnen de lijnen kwamen. Van Sky Sports krijgen alle Nederlanders een voldoende: Aké, Van Dijk en Gravenberch krijgen een 7, Gakpo wordt beoordeeld met een 6. 'Aké versloeg twee man voordat hij Haaland in stelling wist te brengen', schrijft Sky, waarmee het doelt op de assist van de linkspoot.

90Min is een iets andere mening toegedaan: het medium geeft Van Dijk een 8, Aké een 7 en Gravenberch een 6. Gakpo wordt wegens zijn redelijk korte invalbeurt niet beoordeeld. Volgens 90Min voerde Van Dijk 'een goed gevecht' met Erling Haaland. 'De Noor scoorde, maar de Liverpool-captain speelde uitstekend.'

Ook Aké krijgt lof. 'Hij speelde Salah niet uit de wedstrijd, maar deed het goed en zette de openingstreffer op.' Ook verwacht 90Min dat Gravenberch in de komende weken basisspeler zal zijn bij Liverpool.

The Guardian ziet dat Aké om Trent Alexander-Arnold en Dominik Szoboszlai heen 'slalomde', voordat hij Haaland bediende. The Sun vindt dat het Liverpool-duo zich 'veel te makkelijk' liet verrassen door de Oranje-international.