Invaller Malen zet kers op de taart in voetbalspektakel in Dortmund

25-11-2023 17:50
2

Borussia Dortmund heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt op Borussia Mönchengladbach. In een waar voetbalspektakel in een kletsnat Signal Iduna Park werd een 0-2 achterstand omgebogen in een 4-2 overwinning. Invaller Donyell Malen pikte ook een doelpuntje mee.

Na een splijtende steekpass van Alassane Pléa rondde Rocco Reitz koelbloedig af, waardoor de bezoekers uit Mönchengladbach binnen het kwartier op voorsprong kwamen in het, ondanks de harde regen, bomvolle Signal Iduna Park.

Weer een kwartier later verdubbelde Manu Koné de voorsprong voor Mönchengladbach. De middenvelder pikte de bal op na een rommelige corner, dribbelde naar binnen en streepte de bal vervolgens achter Gregor Kobel, die niets anders kon dan toekijken.

Borussia Dortmund oogde aangeslagen na de twee treffers, maar weigerde de handdoek in de ring te gooien. Onder aanmoediging van Die Gelbe Wand rechtte de ploeg de rug en werd er in het laatste kwartier van de eerste helft drie keer gescoord, waardoor Dortmund zelfs met een voorsprong de rust inging. Marcel Sabitzer, Niclas Füllkrug en Jamie Bynoe-Gittens tekenden voor de doelpunten.

Die voorsprong werd in de tweede helft niet meer uit handen gegeven. Sterker nog, dankzij invaller Donyell Malen werd het in de extra tijd van de tweede helft nog 4-2, waarna het feest in Dortmund definitief los kon barsten.