El Ahmadi looft aanvallende backs:  'Misschien wel de beste uit de Eredivisie'

El Ahmadi looft aanvallende backs: 'Misschien wel de beste uit de Eredivisie'

27-11-2023 11:09 Laatste update: 11:19
25

Karim El Ahmadi kijkt vol bewondering naar David Moller Wolfe en Yukinari Sugawara, de backs van AZ. Volgens de oud-voetballer is laatsgenoemde misschien wel de beste back uit de Eredivisie

"Ik vond beide backs sterk spelen", analyseert El Ahmadi bij ESPN de wedstrijd van AZ tegen FC Volendam. "Ook in de eindpass en ook in de overlap. Ook Wolfe, die ik eigenlijk aanvallend veel minder vond in het begin van het seizoen, is beter aanvallend."

"Je ziet dat AZ de scouting goed voor elkaar heeft en hij ook steeds beter gaat spelen", doelt El Ahmadi op het aantrekken van Moller Wolfe na het vertrek van Milos Kerkez. "Ik vond de twee backs de belangrijkste spelers in de wedstrijd tegen Volendam."

El Ahmadi doet er nog nog een schepje bovenop. "Sugawara is voor mij voetballend misschien wel de beste back van Nederland. Ik vind dat hij vaak naar binnen speelt, hij kan eroverheen, heeft een goede voorzet en ook nog een best redelijk schot. Als hij echt tegen een linksbuiten staat, zou hij het lastig kunnen krijgen, maar aanvallend vind ik hem echt een meerwaarde voor dit AZ", besluit de analist.