Van Bommel zet vraagtekens bij VAR: 'Snappen zij het? Zijn ze capabel genoeg?'

Van Bommel zet vraagtekens bij VAR: 'Snappen zij het? Zijn ze capabel genoeg?'

29-11-2023 10:23 Laatste update: 10:28
29

Mark van Bommel verloor dinsdag met Royal Antwerp van Shakthar Donetsk (1-0) en houdt een zuur gevoel over na de wedstrijd. Met name de VAR moest het ontgelden. 

De Nederlandse trainer ventileert zijn frustraties bij de Belgische krant Het Nieuwsblad. "De scheids gaf twee spelers van ons geel voor een vermeende elleboog (Soumaila Coulibaly en Gyrano Kerk, red.), maar hun aanvoerder niet voor een fout die ik 25 keer in mijn carrière heb gemaakt en waar ik 25 keer geel voor heb gekregen. En bij Vincent (Janssen, red.) vond ik het wel een penalty", klinkt het. 

Aan het begin van de tweede helft werd Janssen naar de grond getrokken, maar scheidsrechter Bartosz Frankowski weigerde de bal op de stip te leggen. "Wie was er nou eigenlijk VAR?", vroeg Van Bommel zich af. "Ik vraag me toch af wat zij zien. Ik wil er geen punt van maken, maar het is wel iets wat leeft. Zijn zij capabel genoeg? Snappen ze het voetbal? Ze zijn niet de reden dat we hebben verloren, maar af en toe stel ik me toch vragen."

Royal Antwerp staat door de nederlaag met nul punten uit vijf wedstrijden onderaan in Groep H. Shakthar Donetsk en Porto hebben negen punten verzameld, FC Barcelona twaalf.