Højbjerg mag Tottenham Hotspur niet verlaten

'Eerste kandidaat kan van lijst voor Ajax-middenveld: dure optie mag niet weg'

29 november 2023 om 13:03
Laatste update: 29 november 2023 om 13:08

Tottenham Hotspur staat er niet voor open om Pierre-Emile Højbjerg komende winter te verhuren. De naam van de Deense middenvelder zong rond bij Ajax voor de positie als verdedigende middenvelder, maar die naam kan waarschijnlijk van de lijst. Het kopen van Højbjerg lijkt voor Ajax een onhaalbare optie.

Volgens Fabrizio Romano waren Ajax en Juventus in de race om Højbjerg komende winter te huren van Tottenham Hotspur. Daar wil de Engelse club echter niet in meegaan. Als een ploeg Højbjerg wil kopen, lijkt dat niet uitgesloten, maar een vertrek op huurbasis is geen optie. Atlético Madrid deed deze zomer op Deadline Day ook een poging voor het huren van de Deen, maar ook toen was Tottenham Hotspur resoluut.

De Telegraaf kwam onlangs met het nieuws dat de naam van Højbjerg meerdere malen was gevallen in Amsterdam. De krant merkte echter ook al op dat de Deense middenvelder eigenlijk te duur is voor Ajax. Er zou eerder al een club twintig miljoen euro hebben geboden op Højbjerg. De positie van controlerende middenvelder lijkt wel een belangrijke prioriteit te zijn voor Ajax komende transferperiode.

De naam van Højbjerg is geen onbekende bij Ajax. De 28-jarige Deen stond eerder op de verlanglijst in Amsterdam. Erik ten Hag werkte in zijn periode als trainer van het tweede bij Bayern München met Højbjerg en wilde hem daarna naar Ajax halen. Ook toen bleek hij echter te duur.