'Of absolute top reëel is voor bewierookte Gimenez, valt nog maar te bezien'

'Of absolute top reëel is voor bewierookte Gimenez, valt nog maar te bezien'

29-11-2023 14:35
118

Niet alleen Feyenoord, maar ook Santiago Gimenez beleefde een 'ontnuchterende' Champions League-avond tegen Atlético Madrid. Dat stelt Sjoerd Mossou, die zich hardop afvraagt of de 22-jarige spits al rijp is voor een absolute topclub.

Feyenoord wist Atlético nauwelijks in verlegenheid te brengen en verloor met 1-3 in De Kuip. 'De Europa League is na de winterstop een passend podium voor deze Rotterdamse ploeg, óók voor de zo bewierookte spits Santiago Giménez', oordeelt Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Volgens de verslaggever kreeg de Mexicaan 'een realistisch beeld van waar hij nu staat in de hiërarchie van het Europese voetbal'. 'Onmiskenbaar een talentvolle 22-jarige spits met mogelijkheden, de laatste weken geregeld in verband gebracht met de absolute top van Spanje, maar óók een speler van wie nog onmogelijk valt te bepalen waar exact zijn plafond ligt.'

Gimenez begon nog voortvarend aan zijn Champions League-campagne met een dubbelslag tegen Lazio. 'Maar in Rome en dinsdag tegen Atlético was het domweg te weinig: tegen de topverdedigers van Atlético kwam Giménez er ook in het veldspel amper aan te pas. Gimenez heeft onmiskenbaar de potentie om uit te groeien tot één van de beste spitsen uit de moderne geschiedenis van Feyenoord. Maar of de absolute top straks al een reële optie is voor de Mexicaan, zónder tussenstap, zomaar rechtstreeks vanuit de Eredivisie, valt nog maar te bezien', aldus Mossou.

De AD-journalist zag Feyenoord te kort komen op het allerhoogste podium. 'Wat dat betreft komt de Europa League als geroepen: het is niet alleen voor dit Feyenoord een passend podium, ook voor oogappel Gimenez.' Spaanse media waren ook al kritisch op Gimenez.