Opvallend: 'Messi bood zichzelf aan bij Guardiola en wilde dolgraag naar City'

Opvallend: 'Messi bood zichzelf aan bij Guardiola en wilde dolgraag naar City'

29-11-2023 16:02 Laatste update: 16:35
8

Lionel Messi heeft zichzelf in 2020 aangeboden bij Pep Guardiola, manager van Manchester City. De Argentijnse ster was destijds in een vete verwikkeld met het bestuur van FC Barcelona en zag een hereniging met Guardiola wel zitten.

Na de historische 2-8 nederlaag van Barcelona tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League, wist Messi zeker dat hij Camp Nou wilde verlaten. Een dag later ontmoetten Guardiola en Messi elkaar in Spanje om een eventuele samenwerking te bespreken. Dat onthult de Spaanse journalist Martí Perarnau in zijn boek God save Pep, waarin hij de zeven jaar van de succescoach bij The Citizens beschrijft.

De achtvoudig Gouden Bal-winnaar sprak met Guardiola ook over de meningsverschillen die hij had met Barça-voorzitter Josep Bartomeu. Messi voelde zich bedrogen en verraden door de toenmalig president. "Het regent veel in Manchester", antwoordde Guardiola na een urenlang gesprek. Van een transfer naar Manchester City is het nooit gekomen. Het grootste obstakel bleek het éénjarige contract van Messi bij Barcelona, beschermd door een clausule van 750 miljoen euro.

Van Perarnau is bekend dat hij goed op de hoogte is van het reilen en zeilen rond Guardiola. Eerder schreef hij ook over diens tijd bij Bayern München (Herr Pep) en Barcelona (Pep Guardiola. Metamorfose).

Messi vertrok in 2021 alsnog bij Barcelona en maakte de transfer naar Paris Saint-Germain. Na twee seizoen in Frankrijk te hebben gespeeld, leek een terugkeer bij de Catalanen een optie. Zo ver kwam het niet, Messi vertrok naar de Verenigde Staten en tekende bij Inter Miami.