PSV-talenten geven het slechte voorbeeld en verspelen uiterst dure punten

29-11-2023 16:14 Laatste update: 16:37
11

De druiven zijn zuur voor PSV O19, dat woensdagmiddag met 1-0 verloor van de leeftijdsgenoten van Sevilla in de UEFA Youth League. De Spanjaarden klimmen dankzij deze zege over PSV in de groep. De Eindhovenaren hebben overwintering nu niet meer in eigen hand.

PSV kwam in een gelijk opgaande eerste helft vroeg op achterstand door een doelpunt van Bakary Sow. De buitenspeler kopte de bal achter PSV-doelman Roy Steur. De talenten uit Eindhoven hadden het vooral lastig met de fysiek sterke spelers van de thuisploeg. Oud-bondscoach Louis van Gaal was aandachtig toeschouwer en zag hoe PSV voor rust via Emir Bars wel de paal raakte.

In de tweede helft kreeg Sevilla kansen om de wedstrijd te beslissen. Ook PSV was nog een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar 1-0 werd de eindstand.

Dinsdag 12 december neemt PSV O19 het op tegen het al uitgeschakelde Arsenal. De Eindhovenaren moeten dit laatste groepsduel winnen om nog kans te maken op overwintering. Daar hebben ze ook hulp van RC Lens bij nodig, de Fransen mogen in eigen huis niet verliezen van Sevilla. Op die manier zou PSV over Sevilla heengaan in de groep en als tweede eindigen.

Woensdagavond om 18.45 uur neemt het eerste van PSV het op tegen Sevilla in Spanje. Bij winst van de ploeg van Peter Bosz kan PSV al geplaatst zijn voor de volgende ronde van de Champions League, al moet Lens dan verliezen op bezoek bij Arsenal.