Fortuna Sittard duwt hopeloos Vitesse dieper in het moeras na overwinning

02-12-2023 21:54
90

Vitesse heeft zaterdagavond zijn tiende competitienederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Fortuna Sittard maakte de ploeg van interim-trainer Edward Sturing een hulpeloze indruk. Het duel eindigde in 3-1.

Bij Vitesse, de hekkensluiter in de Eredivisie, is het alle hens aan dek. De achterstand tot de veilige plekken bedraagt vier punten, waardoor een overwinning in Sittard meer dan welkom was geweest. De plannen van Sturing konden al héél snel de prullenbak in, want Fortuna-spits Kaj Sierhuis zette de thuisploeg al na achttien seconden (!) op voorsprong.

Vitesse-doelman Eloy Room was te laat en Sierhuis had maar één balcontact nodig om Fortuna aan de leiding te helpen. Het leek de avond van Sierhuis te worden, die na iets meer dan twintig minuten ook voor de 0-2 zorgde. De aanvaller benutte ook zijn tweede kans, waarna "Sierhuis on fire" van de tribunes in Sittard galmde.

Net als voor rust schoot Fortuna ook na rust uit de startblokken. Tijjani Noslin tekende in minuut 47 voor de 3-0 en daarmee was de wedstrijd beslist. Alsof het drama voor Vitesse nog niet compleet was, pakte Melle Meulensteen tot overmaat van ramp zijn tweede gele kaart, waardoor de Arnhemmers met een man minder verder moesten.

Vitesse oogde al verslagen, maar kwam door een opleving van Million Manhoef toch tot de 3-1. Verder dan dat kwam de ploeg van Sturing niet. Room onderscheidde zich nog wel in positieve zin. Hij keerde een penalty van Sierhuis, die voor de tweede keer mocht aanleggen omdat de goalie te vroeg van zijn lijn was gekomen. Ook in de tweede instantie was Room Sierhuis te baas.

Door de nederlaag blijft Vitesse de nummer achttien van de Eredivisie. Net als nummer zeventien FC Volendam hebben de Arnhemmers acht punten. Fortuna stijgt naar de tiende plaats.