Ten Hag geeft credits aan 'heet' Newcastle'

Ten Hag clasht met Martial: 'Je probeert effect te realiseren'

2 december 2023 om 23:54

Erik ten Hag is teleurgesteld in de nederlaag van Manchester United bij Newcastle United, maar de manager blijft positief. 

"Vanaf het begin was Newcastle heter, scherper. Wij konden moeilijk in de wedstrijd komen. Het was vooral Newcastle. Wij moesten terug en verdedigen. We kwamen er moeilijk uit", reageert Ten Hag bij Viaplay. "Vanavond moeten we de credits aan Newcastle geven."

Hoewel The Magpies de hele wedstrijd dominant waren kreeg Manchester United in de slotfase nog de kans om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ten Hag zag dat het geloof bij zijn ploeg nooit verdween. "Dat heb je gezien. We hebben twee kansen gehad, maar dan zit het ook niet mee. Met het schot van Sergio Reguilón en die redding op de lijn. En de afgekeurde goal, wat net buitenspel was."

Ten Hag wisselde na een uur zijn aanvallers Marcus Rashford en Anthony Martial. "Uiteindelijk wil je ook energie brengen. Het is de derde wedstrijd in zes dagen. Newcastle had een voordeel, dan moet je de werklast van de spelers managen. Daarom besloten we te wisselen."

Aan het incident met de Fransman, die niet gediend was van kritiek van de Nederlander, tilt hij niet zwaar. "Dat gebeurt. Dat is ook geen probleem. Je probeert het team in beweging te krijgen. Wij zaten er in de eerste helft gewoon niet goed in. Met je coaching probeer je dan toch een effect te realiseren. Het gebeurt in het heetst van de strijd, daar moeten we geen groot issue van maken."

Manchester United wacht woensdag alweer de volgende uitdaging. Dan komt Chelsea naar Old Trafford.