Zenden schat Oranje-kansen in op EK

Zenden schat Oranje-kansen in op EK: 'Dan moet je je schamen'

3 december om 08:15

Boudewijn Zenden ziet dat er nog veel werk aan de winkel is voor het Nederlands elftal richting het EK van komende zomer. De oud-international constateert na de loting wel dat Oranje het aan zijn stand verplicht is om de poule door te komen.

Nederland werd zaterdag aan Frankrijk en Oostenrijk gekoppeld. De derde tegenstander komt uit de duels Wales - Finland en Polen - Estland in de play-offs. Volgens Zenden is groep D een haalbare kaart, al maakt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman nog geen grootse indruk op hem.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

"Op dit moment staan ​​we niet aan de top, we vinden langzaam onze weg terug", reageert Zenden op de loting bij het Franse RMC Sport. "De kwalificatie was ingewikkeld en het is goed dat het EK niet morgen al begint. We hebben nog tijd. Maar eerlijk, ik zeg tegen mezelf dat de eerste twee landen zich plaatsen en de nummer drie eventueel ook. Als Nederland daar niet bij zit, is dat wel een beetje om je voor te schamen."

Zenden hoopt richting het EK op verbetering. "We hebben wedstrijden gewonnen, maar niet met spectaculair voetbal, niet met spel dat we van Nederland mogen verwachten. We hebben echter geen 50.000 spelers die op topniveau spelen, dus als we blessures hebben of spelers die niet top zijn, is het ingewikkeld. Het is goed dat de spelers nog wat tijd hebben. Koeman had zelden al zijn basisspelers tot zijn beschikking, dat is lastig."