'Ik was bang Oranje te loten, Nederland één van beste Europese landen'

'Ik was bang Oranje te loten, Nederland één van beste Europese landen'

02-12-2023 19:40 Laatste update: 19:48
38

Didier Deschamps maakt zijn borst nat voor de groepsfase van het EK 2024. De bondscoach van Frankrijk toont zich beducht voor het Nederlands elftal en Oostenrijk. Groep D bestaat verder nog uit de winnaar van de play-offs tussen Wales, Finland, Polen en Estland.

"Het is een moeilijke loting, omdat Nederland in pot 3 zat. Oostenrijk troffen we al in de Nations League en we weten dat zij ook lastig zijn. Het is een groep die dicht bij elkaar zit. In potentie heeft Nederland meer kwaliteit dan Oostenrijk, maar het is nooit gemakkelijk om tegen ze te spelen. En Nederland behoort, als ze compleet zijn, tot de beste Europese landen."

Les Bleus en Oranje troffen elkaar ook al in de EK-kwalificatie. Toen won de ploeg van Deschamps twee keer, met 4-0 en 1-2. De Franse keuzeheer was na een operatie afwezig tijdens de loting. Zijn assistent Guy Stephán gaf acte de présence. "Ik denk dat Oostenrijk onderschat wordt en zeer goede spelers heeft, zoals Danso, Sabitzer en Alaba. Ze eindigden slechts één punt achter België in hun poule en verloren maar één keer."

Ook Olivier Giroud kwam aan het woord in Franse media. "Nederland kennen we goed van de EK-kwalificatie. Ik was bang om ze te loten, omdat ze ons problemen kunnen bezorgen. Het is een goede groep. Ik denk dat we favoriet zijn, maar we moeten honderd procent zijn. Oostenrijk heeft namelijk ook een geweldige generatie. We zullen op ons hoede moeten zijn."