Ten Hag in de clinch met met Martial bij Manchester United

'Agressieve' Ten Hag in de clinch met gesticulerende aanvaller van Man United

3 december om 11:39
Laatste update: 3 december om 11:53

Het seizoen van Manchester United bereikte zaterdagavond een nieuw dieptepunt met de terechte nederlaag bij Newcastle United (1-0). In de tussentijd groeit de irritatie tussen manager Erik ten Hag en enkele spelers, zoals Anthony Martial.

In de eerste helft van de Premier League-kraker op St. James' Park kwam het tot een woordenwisseling tussen Ten Hag en Martial. De onzichtbare aanvaller uit Frankrijk maakte een aantal wegwerpgebaren, nadat de Nederlandse manager hem vol overgave probeerde te coachen.

"Het gaat niet om Martial, het gaat niet om individuele prestaties", verklaart Ten Hag in de Engelse pers. "Ik probeerde het team energie te geven en een reactie los te maken. We zitten in een moeilijke periode, dan wordt de coaching ook wat agressievere - dat is heel normaal."

Martial werd na een uur gewisseld, nadat hij amper aan de bal was geweest in Newcastle. Ook Marcus Rashford werd naar de kant gehaald door Ten Hag. De aanvaller is geen schim meer van de speler die hij vorig seizoen was. Ten Hag: "Ik ga in gesprek met Marcus, niet met de media. Hij geeft alles en ik sta achter hem."

Bekijk hieronder de samenvatting van Newcastle United - Manchester United