De opstellingen van Feyenoord en PSV

Slot en Bosz sleutelen: verrassende Schouten-variant, geen Paixão en Minteh

3 december om 11:45
Laatste update: 3 december om 11:50

Arne Slot en Peter Bosz hebben gesleuteld aan de opstellingen van Feyenoord en PSV. De Rotterdammers grijpen terug op Ramiz Zerrouki, terwijl de Eindhovenaren aantreden met Jerdy Schouten als centrale verdediger. 

Feyenoord gaat proberen het gat met PSV te verkleinen tot vier punten. Dat gaat het doen met dezelfde achterhoede die midweeks tegen Atlético Madrid speelde. Dus met Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, David Hancko en Quilindschy Hartman. Op het middenveld is er wel een wijziging. Zerrouki staat in de basis, iets wat tegen Atlético niet het geval was. Naast hem staan Quinten Timber en Mats Wieffer. 

De terugkeer van Zerrouki heeft ook gevolgen voor de positie van Stengs, die weer doorschuift naar de rechterflank. Yankuba Minteh is hierdoor zijn basisplaats weer kwijt. In de spits staat Santiago Gimenez en Luka Ivanusec krijgt als linksbuiten het vertrouwen boven Igor Paixão.

De grootste verrassing is er aan PSV-zijde. Bosz kiest ervoor om Schouten, vrijwel altijd middenvelder, op te stellen als centrale verdediger. Hij vervangt André Ramalho. Olivier Boscagli blijft wel staan. Op het middenveld staan Ismael Saibari, Guus Til en Joey Veerman. Ook voorin was het puzzelen voor de PSV-trainer, die met Noa Lang en Hirving Lozano twee linksbuitens mist. Bosz heeft Yorbe Vertessen, die midweeks indruk maakte in Sevilla, aangewezen als vervanger. 

De opstelling van Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Gimenez, Ivanusec

De opstelling van PSV: Benítez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Veerman, Saibari, Til; Bakayoko, De Jong, Vertessen