Slot over Schouten-variant en Paixao

Slot 'angstvallig' na PSV-variant: 'Dan bereid je je voor, en dan komt Schouten'

3 december om 12:13

Arne Slot zat 'angstvallig' in de kleedkamer toen hij de opstelling van PSV binnen zag druppelen, met Jerdy Schouten als centrale verdediger. Daar had Slot geen rekening mee gehouden. De Feyenoord-trainer liet zich voorafgaand aan de kraker ook uit over de terugkeer van Ramiz Zerrouki, een keuze die vooral te maken heeft met de mindere prestaties van Igor Paixão de laatste weken. 

Voor de camera van ESPN wordt Slot gevraagd naar wat het verschil kan gaan maken. "De kwaliteit van de spelers. Of een domme eigen goal, of standaardsituaties. Je hoopt zo goed mogelijk je team neer te zetten, dat het vanuit daar gewonnen wordt, maar meestal wordt het toch beslist door iemand die misschien wel een kans erin schiet en een ander die de eerste kansen mist."

Slot is onder de indruk van PSV, dat al dertien wedstrijden op rij heeft gewonnen. De koploper treedt aan met Schouten als centrale verdediger, een variant waar Slot geen rekening mee had gehouden. "Het is zo dat PSV elke wedstrijd hetzelfde heeft gedaan, dus daar bereid je je dan op voor, en dan komt Schouten. Dat betekent dat je ook angstvallig in de trainerskamer toch even kijkt naar wat ze anders zouden kunnen doen. Een van de dingen die zou kunnen, is dat het à la Manchester City of Arsenal is, dat hij als middenvelder erbij komt."

Mocht dat zou zijn, dan zal Schouten geregeld in dezelfde zone terechtkomen als Zerrouki, die midweeks tegen Atlético Madrid nog op de bank zat. Zijn terugkeer heeft vooral te maken met Paixão, vertelt Slot. "Het zit hem erin dat Paixão al wekenlang niet het verschil maakt, en dat deze wedstrijd, waarin het spel veel opener zal zijn, een naar binnenspelende Stengs (Calvin, red.) logischer is."