Feyenoord moet PSV verslaan, weet Slot

Besef bij Slot: 'Tien punten achterstand op PSV is bijna onoverkomelijk'

3 december om 12:34

Arne Slot realiseert zich dat Feyenoord eigenlijk moet winnen van PSV om in de titelrace te blijven. Bij een nederlaag tegen de foutloze koploper uit Eindhoven loopt de achterstand op naar tien punten.

"PSV heeft aangetoond de wedstrijden zó makkelijk te winnen in de Eredivisie, waardoor een verschil van tien punten bijna onoverkomelijk is", erkent Slot voor de camera van ESPN. "Een elftal kan altijd instorten door bijvoorbeeld blessures, maar die gedachte is niet heel reëel."

De trainer van Feyenoord ziet PSV elke week overtuigend winnen, met grote cijfers. "Wij hebben de eerste twee wedstrijden gelijkgespeeld, waardoor we nu constant achter een ploeg aanlopen die alles wint. Normaal gesproken zou je wél volop meedoen in de titelstrijd. Vorig jaar was PSV al 22 duels ongeslagen en ze zijn er niet minder op geworden."

Feyenoord en PSV hebben om 12.15 uur afgetrapt in De Kuip. Bosz zei voor de wedstrijd dat het nog te vroeg in het seizoen is om van een Vorentscheidung te spreken als de Eindhovenaren aan het langste eind trekken.