Supporter van FC Nantes overleden

Triest nieuws: supporter van FC Nantes overleden na dodelijke steekpartij

3 december om 12:43

In Frankrijk is zaterdag een supporter van FC Nantes doodgestoken. Dat heeft de Ligue 1-club zondag bekendgemaakt middels een officieel statement. De dodelijke steekparij vond plaats tijdens rellen voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen OGC Nice

Renaud Gaudeul, de officier van justitie van Nantes, laat tegenover de Franse krant Le Parisien weten dat diverse voertuigen waar Nice-supporters in zaten, werden aangevallen door fans van Nantes. Deze voertuigen waren bestempeld om fans in veiligheid vanuit het stadscentrum naar het stadion te loodsen. 

Tijdens de aanvallen stapte een chauffeur uit en stak vervolgens een Nantes-supporter neer. De 31-jarige man werd in zijn rug gestoken. Daarna zakte hij in elkaar. De hulpdiensten waren er snel bij, maar het slachtoffer bezweek ter plekke. 

De 35-jarige dader, tevens een man, gaf zichzelf volgens aan. Hij is nu in hechtenis geplaatst. 'FC Nantes heeft bedroefd vernomen dat een Nantes-supporter dodelijk gewond is geraakt', zo luidt het statement. Er loopt een gerechtelijk onderzoek, waarin meerdere gertuigen zullen worden verhoord.