Bosz over de wedstrijd tegen Feyenoord

Bosz reageert fel op uitspraak over PSV na winst op Feyenoord: 'Dat is onzin'

3 december om 14:51
Laatste update: 3 december om 16:33

Peter Bosz was een blij man na de cruciale zege van PSV op Feyenoord. De coach van de Eindhovenaren zag zijn ploeg niet domineerde en weet niet of een overwinning wel zo terecht was. Ook wil hij absoluut benadrukken dat de titelstrijd nog lang niet gespeeld is.

"Wij waren de gelukkigen die als eerste scoorden", vertelt Bosz over de wedstrijd tegen Feyenoord bij ESPN. "En gelijk daarna maken we ook die tweede. Ik weet niet of deze wedstrijd een winnaar verdiende. Als er een ploeg het meeste geluk had dan waren wij het. Beide ploegen hebben de kansen gehad, want Feyenoord kon ook op slag van rust die goal maken. Ik ben wel heel tevreden dat wij aan het langste eind hebben getrokken."

Bosz legt uit waarom hij met Jerdy Schouten begon als verdediger in de topper tegen de Rotterdammers. "We wilden van achteruit aan het voetballen komen. Als je alleen maar gaat verdedigen en ballen wegtrappen, dan ga je het heel moeilijk krijgen. Dit is precies wat we bedoelden en het is goed gegaan. Schouten was heel soeverein. Maar: Jerdy is een middenvelder en daar hebben we hem ook nodig."

Ondanks het gat van tien punten, wil Bosz er absoluut nog niet aan dat de titelstrijd al gelopen is. "Dat is onzin. We hebben nog twintig wedstrijden te gaan, dus we zijn nog niet op de helft.  Ik vind dat we een volwassen groep hebben. Daar waar ze niet volwassen zijn hebben we een staf die daar dicht opzit. Dit is wel heel erg bijzonder."