Liverpool wint op bizarre wijze in kaskraker tegen Fulham, ook Chelsea pakt zege

03-12-2023 17:04 Laatste update: 17:14
6

Liverpool heeft in een waar spektakel tegen Fulham de drie punten in eigen huis gehouden. Na een bizarre wedstrijd werd het 4-3 op Anfield. Fulham stond lange tijd op 3-2 voorsprong, maar Trent Alexander-Arnold en Wataru Endo bogen de achterstand van Liverpool om. Ook Chelsea wist weer eens te winnen.

Liverpool - Fulham: 4-3
Liverpool had in eigen huis de mogelijkheid om naar plek twee in de Premier League te klimmen. Na een goal van Bernd Leno in zijn eigen doel leek het goed te gaan voor de thuisploeg, maar uiteindelijk ging het toch mis. Harry Wilson maakte al snel de gelijkmaker, maar toen zetten Alexis MacAllister Liverpool weer op voorsprong. Vlak voor rust was het de Nederlandse Kenny Tete die de 2-2 maakte.

Lange tijd bleef het gelijk, totdat de tachtigste minuut aanbrak. Toen deed Bobby Decordova-Reid het uitvak ontploffen met zijn goal. Hij dacht de zege binnen te hebben voor Fulham, maar Wataru Endo dacht daar anders over. De Japanse middenvelder maakte vlak voor tijd nog de gelijkmaker.  Het feestje voor Liverpool was daarna nog niet voorbij, want ook Trent Alexander-Arnold deed nog een duit in het zakje. De verdediger van Jürgen Klopp maakte de 4-3 en liet Anfield op de grondvesten schudden.

Uiteindelijk moest Liverpool nog even volhouden, maar lukte het om de voorsprong te houden. Alexander-Arnold werd gek na het laatste fluitsignaal en de man van de wedstrijd zorgde er mede voor dat Liverpool nu tweede staat in de Premier League. Fulham staat nu veertiende.

Chelsea - Brighton: 3-2
Het was een maand geleden dat Chelsea weer eens gewonnen had, maar zondag lukte het tegen Brighton. Conor Gallagher kreeg op slag van rust een rode kaart , maar dat deerde de ploeg van Mauricio Pochettino niet. Enzo Fernandez was de onbetwiste man van de wedstrijd. De Argentijn scoorde zijn eerste Premier League goal en kon daarna via een penalty ook zijn tweede bijschrijven.