Berghuis reageert op Correa en slaat terug door 'beeldvorming'

Berghuis slaat terug naar 'mensen met dubbele agenda's': 'Sorry voor Correa'

3 december 2023 om 17:12
Laatste update: 3 december 2023 om 19:35

Steven Berghuis slaat terug, nadat hij veel over zich heen kreeg vanwege zijn rode kaart in de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille (4-3). Ook reageert de spelmaker van Ajax op de boosheid van zijn 'slachtoffer' Joaquin Correa.

"Ik communiceer niet via Instagram en ik kijk er ook niet op", zegt Berghuis bij ESPN over het statement van Correa, die in een brace zijn ongenoegen uitte over de tackle en reactie van de Ajacied. "Kijk, ik blesseer hem niet expres. Ik wens hem het allerbeste. Misschien heeft hij een beetje pech gehad. Maar dat is ook voetbal, het hoort erbij. Sorry."

Berghuis liet na zijn tackle en rode kaart niets meer van zich horen, foeterde Correa. "Ik heb aan Rulli en Avila (Argentijnen, net als Correa, red.) gevraagd hoe het met hem ging, maar ik zag de noodzaak niet echt om nog een berichtje te sturen."

Vervolgens gaat Berghuis in op de kritiek op zijn gedrag binnen de lijnen. "Mensen die mij niet kennen, die mij nooit spreken of nooit met mij gewerkt hebben, hebben weer het standaardoordeel klaar: frustratie, zo kennen we Berghuis, zo was hij ook bij Feyenoord. Je kunt het hele riedeltje wel afgaan. Dat is beeldvorming en daar kom ik helaas niet meer vanaf."

"Door bepaalde mensen is er al die jaren de nadruk op gelegd", aldus de Oranje-international. "Ik moet ermee leven. Het zijn altijd mensen met dubbele agenda's. Ik heb geen dubbele agenda en ben een liefhebber, ik geniet van het spel en ben recht voor z'n raap. Daardoor kan ik heel goed leven met mezelf."