Van 't Schip looft 'karakter' Ajax

Van 't Schip na zege bij NEC: 'Als je deze weet te winnen, dan vormt dat karakter'

3 december om 17:25
Laatste update: 3 december om 17:35

John van 't Schip vindt dat Ajax de uitwedstrijd tegen NEC 'op karakter' heeft gewonnen. Tevens is de coach lovend over Brian Brobbey, die een belangrijk aandeel had in de 0-1 van de Amsterdammers. 

"Als je weet dat je een paar dagen geleden nog een moeilijke uitwedstrijd in Frankrijk hebt gespeeld, en dan deze weet te winnen, dan vormt dat karakter. Ik vond dat we dat vandaag zeker getoond hebben", begint Van 't Schip zijn analyse voor de camera van ESPN.

Of Ajax te weinig grote kansen creëerde tegen NEC? "Dat kun je wel stellen. We hadden het idee dat die goal eraan kwam. Dat zeiden we ook in de rust. Gedurende de wedstrijd kwam NEC er iets meer in. Wij kregen een aantal goede mogelijkheden, maar als je niet die goal maakt..."

Kristian Hlynsson zorgde in de 57ste minuut dan toch voor de eerste Amsterdamse treffer. "Dat was een goede actie van Brian", blikt Van 't Schip terug. "Goede aanval, en goed afgemaakt door Hlynsson. Ik denk dat een andere spits misschien naar de grond was gegaan, maar Brian bleeft staan en kon hem afleggen. Hlynsson heeft daar gevoel voor en was er als de kippen bij."

In de slotfase bracht Elayis Tavsan de spanning terug in de wedstrijd. De drie punten gingen uiteindelijk toch mee terug naar Amsterdam. "Doordat zij de 1-2 maakten vlak voor het einde was het nog even billenknijpen", geeft de trainer van Ajax toe. "Maar al met al was het een verdiende overwinning, op karakter binnengehaald."