René Hake boos op VAR

Hake begrijpt er niks van: 'Ik denk dat ze hun werk niet goed gedaan hebben'

3 december om 18:35
Laatste update: 3 december om 18:43

René Hake kan niet begrijpen dat de VAR Go Ahead Eagles geen penalty gaf in de wedstrijd tegen FC Twente (1-3). De trainer van de Deventenaren is van mening dat de videoscheidsrechters hun werk niet goed hebben gedaan. 

Bij een 1-2 stand werd invaller Thibo Baeten ten val gebracht door FC Twente-verdediger Robin Pröpper. "Hij snijdt voor hem langs, dat mag volgens mij. Dan wordt hij geraakt. Hij is al uit balans, dat klopt, maar als hij doorloopt, kan hij de bal vrij voorleggen", vertelt Hake bij ESPN. "Als iemand er alles aan doet om door te lopen om die bal nog te halen, moet dat beloond worden. Hij krijgt een tik, dan is het volgens mij een penalty."

De VAR nam al snel een besluit: geen penalty. "Die waren van mening dat het heel duidelijk was. Ik denk niet dat ze het moment uit alle hoeken bekeken en dus hun werk niet goed gedaan hebben", oordeelt de trainer van Go Ahead Eagles bij het zien van de beelden. 

Hake kreeg bijval van analist Robert Maaskant. "Ik denk dat hij hem kan geven, absoluut. Hij raakt hem gewoon, precies wat René zegt. Hij snijdt hem in, is voorlangs en wordt ondersteboven gelopen. Ik denk dat de scheidsrechter beslist dat de bal misschien niet meer speelbaar zou zijn. Als je de beelden nakijkt, had het misschien nog wel gekund. Ik vind het een twijfelgeval. Als je écht gaat kijken, kan hij hem geven."