Twente neemt revanche na verlies tegen PSV en ziet Feyenoord in zicht komen

03-12-2023 16:25 Laatste update: 16:37
58

FC Twente heeft zich gerevancheerd na het verlies tegen PSV vorige week. De Tukkers waren in Deventer te sterk voor Go Ahead Eagles en wonnen met 1-3. Manfred Ugalde viel op met het openingsdoelpunt na 33 seconden spelen.

Twente moest in de basiself een aantal wijzigingen doorvoeren. Zo is Mees Hilgers geschorst na zijn rode kaart tegen PSV. De 24-jarige Alec van Hoorenbeeck was zijn vervanger. Ook werd Joshua Brenet naar de bank verwezen en speelde Alfons Sampsted.

Na een halve minuut spelen was het dus al raak voor de ploeg van trainer Joseph Oosting. De Costa Ricaan Ugalde wist bijna direct vanaf de aftrap te scoren. Het zorgde voor een goede openingsfase van Twente, dat zo comfortabel op zoek kon naar een tweede goal. Die volgde ook vrij snel, want na 25 minuten spelen was het via Sem Steijn weer raak. Twente kon zo met een goede voorsprong de rest van het duel in.

Twente ging met de 0-2 voorsprong de rust in, maar na de onderbreking was Go Ahead Eagles nog niet klaar. De thuisploeg ging steeds beter spelen en maakte ook de aansluitingstreffer via invaller Enric Llansana. Twente drukte die opstand echter al snel weer de kop in, met een derde goal via invaller Younes Taha. Twente bleef de voorsprong houden en won zo met 1-3 in Deventer. Door het verlies van Feyenoord is het gat naar plek 2 nu nog maar twee punten voor de Tukkers.