Brobbey is gretig voor goals

Brobbey weigert penalty te versieren bij Ajax: 'Bergwijn staat bovenaan, hè'

3 december 2023 om 20:34

Brian Brobbey is erg spreken over zijn actie, waarmee de 0-1 van Kristian Hlynsson voor Ajax tegen NEC inleidde. De spits werd aan alle kanten vastgehouden, maar wilde zich absoluut niet laten vallen voor een penalty.

"Ik ben gretig voor mijn goals. Ik draaide goed weg en wilde eerst zelf schieten, maar ik zag Kristian (Hlynsson red.) er beter voor staan", vertelt Brobbey tegen ESPN. "Bergwijn staat bovenaan voor de penalty's, hè. Alleen als ik 'm zelf mocht nemen had ik me misschien wel laten vallen", knipoogt de Ajax-spits.
 
Ook wordt Brobbey erop gewezen dat hij op 21-jarige leeftijd bijna tot de oudere jongens van de selectie behoort. "Nee, Berghuis en Bergwijn zijn de oudjes van ons team. Ik ben binnenkort 22 en blijf nog jong."
 
Woensdag 6 december speelt Ajax om 20.00 uur het resterende deel van de gestaakte wedstrijd tegen RKC. Of Brobbey daar zin in heeft? "Zeker. Tien minuten knallen en dan de drie punten mee naar huis."
 
Door de 1-2 overwinning van Ajax op NEC staan de Amsterdammers op de achtste plek in de Eredivisie. De Nijmegenaren zakken naar de zestiende positie.